25

nov 2013

Zure nederlaag.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Kesselt verloor zaterdagavond het belangrijke degradatieduel tegen ’s Herenelderen met 3-4. Een pijnlijke nederlaag, want Kesselt gaf een 3-1 voorsprong uit handen. Door het puntenverlies bedraagt de kloof tussen Kesselt en ’s Herenelderen nu zes punten.

Nieuwbakken coach Thierry Walravens moest het doen zonder verdedigers Grosemans (knie) en Peeters (schorsing). Verschuivingen drongen zich op en Moermans werd noodgedwongen centrale verdediger. Lambrigts kwam in de ploeg als centrumspits.

Veel inzet en weinig kansen, dat is de eerste helft in het kort samengevat. Toch vielen er twee doelpunten: Kesselt kwam op voorsprong toen Jans uitstekend voorgooide en Geurts binnenkopte: 1-0. De bezoekers brachten de stand in evenwicht, een goed aangesneden vrije trap werd in doel verlengd.

Kesselt begon vinnig aan de tweede helft en leek met twee doelpunten op weg naar de derde zege van het seizoen. Een afstandsschot van Van Tilborg, op het eerste zicht houdbaar, vloog tegen het net en Lambrigts kopte een 18-karaatsvoorzet van Geurts keihard binnen. ’s Herenelderen was van slag, maar kwam uit het niets opnieuw in de wedstrijd. Een vrije trap werd van op grote afstand fantastisch binnengeschoten: 3-2.

De nervositeit nam toe bij Kesselt, dat zichtbaar vreesde puntenverlies te lijden. Er werd geen bal meer bijgehouden en de bezoekers kwamen op enthousiasme nadrukkelijker op de helft van Kesselt. De 3-3 bleef niet uit, opnieuw werd een vrije trap uitmuntend binnengetrapt. Oosterbosch was kansloos, het schot kon nauwelijks beter in de kruising passen.

Kesselt had terecht reden tot klagen omdat voorafgaand aan beide vrije trappen duidelijke fouten op Van Tilborg en Keulers niet gefloten werden, al moet in de daaropvolgende fases de hand in eigen boezem gestoken worden.

In het absolute slot ging ’s Herenelderen met de volle buit lopen. De bezoekers raakten met veel sturm und drang in de rechthoek van Kesselt en een botsende bal werd over Oosterbosch gekopt, naar verluidt uit buitenspelpositie: 3-4. Een bittere pil voor Kesselt, dat nauwelijks een kans weggaf, maar wel vier doelpunten moest slikken.

Kesselt: Oosterbosch, Loyens, Moermans, Gielen, Jans, Ferniani, Keulers, Nelissen, Geurts, Van Tilborg, Lambrigts.

Bank: Lieveld, Moors, Rogiers, Smeets.