14

jan 2014

Rutten pakt punten mee uit Kesselt.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Rutten won zondagmiddag met 2-3 de zespuntenwedstrijd in Kesselt. Het is de derde verliespartij op rij na de sterke 9 op 9. Door de nederlaag bedraagt de kloof tussen Kesselt en Rutten negen punten.

Coach Walravens zag Gielen en Ferniani terugkeren uit schorsing. Ook Peeters verscheen terug in de basiself nadat hij vorige zondag vader was geworden van een flinke dochter, maar de centrale verdediger moest in de opwarming afhaken met een hamstringblessure. Daardoor kwam Rogiers net als vorige week in extremis in de basiself nadat hij zaterdag een volledige wedstrijd met de reserven had gespeeld.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Geurts een uitgelezen mogelijkheid om Kesselt op 1-0 te schieten, maar hij miste oog in oog met de doelman. Nadien nam Rutten zonder geweldig te spelen het overwicht en scoorden de bezoekers tweemaal. Beide doelpunten werden te makkelijk weggegeven.

Een botsend afstandsschot van Van Tilborg strandde eerst nog op de paal, maar gelukkig voor Kesselt viel de aansluitingstreffer nog voor de pauze. Gielen schoot na handspel bij een rommelige fase de 1-2 op strafschop binnen. Kesselt begon met goede moed aan de tweede helft, maar was onfortuinlijk in de afwerking. Van Tilborg borstelde een vrije trap over de muur, maar de bal ging tegen de lat. Zonder goed te voetballen kwam Kesselt op de helft van de bezoekers, maar die toonden zich gevaarlijk op de tegenstoot. Bij een van die prikken werd de 1-3 goed binnengeschoten.

De tijd kortte, maar Lambrigts zorgde opnieuw voor hoop door de 2-3 op hoekschop binnen te koppen. Kesselt pompte lange ballen naar voren, maar had pech bij de afwerking. Een vlam van Smeets vloog net naast de bovenhoek en Loyens schoot van op de kleine backlijn over. In een hevig slot kreeg Geurts nog rood voor een te late tackle. Volgend weekend trekt Kesselt naar Biesen.