3

mrt 2013

Onterechte nederlaag tegen Calcio Genk.

Author: Gerben | Filed under: Slideshow

Kesselt bleef zondag onverdiend met lege handen achter na een 0-2 nederlaag tegen Calcio Genk. Kansen waren er voldoende, maar die werden niet afgewerkt.

Vooral in de eerste helft had Kesselt mogelijkheden zat om met minstens een dubbele voorsprong te gaan rusten. Loyens, Cochet en Jorissen hadden grote kansen, maar kregen de bal niet tegen het net. Ook Jans en Thijs probeerden het van op afstand, maar konden hun schot niet kadreren. Tussendoor kreeg Thijs zijn derde gele kaart na een schwalbe van een Genk-speler.

Kesselt kreeg een waslijst hoekschoppen en iedere corner zorgde voor gevaarlijke situaties. Toch bleef het 0-0. Een bal werd van de lijn geveegd, de bezoekers kregen het warm en keilden de bal meermaals richting C-terrein.

In de tweede helft drong Calcio Genk meer zijn wil op, maar Lieveld gaf geen krimp. Met twee prima reddingen voorkwam hij de 0-1. Kesselt had niet meer het overwicht van in de eerste helft, maar de bezoekende defensie bleef bij momenten onzeker ogen.

Met nog een kwartier op de klok kreeg Kesselt de rekening voor de gemiste kansen gepresenteerd. Een weggewerkte hoekschop werd in de rebound tegen de touwen gekegeld. Grote vreugde bij de bezoekers, die goed beseften dat ze door het oog van de naald waren gekropen. Jorissen verscheen meteen nadien voor de Genk-doelman, maar de 1-1 zou niet meer vallen. Na een paar venijnige duels, waarbij de scheidsrechter verkoos de ogen te sluiten, werd het in het slot nog 0-2.

Kesselt: Lieveld, Moresi, Gielen, Schouteden, Jans, Loyens, Moermans, Thijs, Nelissen, Cochet, Jorissen.

Bank: Smeets, Rogiers, Moors, Bastiaens.

Geel: Thijs, Jans.