19

mrt 2014

Leider wint in Kesselt.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Kesselt kon zaterdagavond niet stunten tegen leider Schoonbeek-Beverst. De bezoekers wonnen met 0-2, aan de rust stond het nog 0-0. Ondanks de nederlaag staat Kesselt er goed voor om in de laatste drie wedstrijden het behoud af te dwingen.

Tijdens een kansarme eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, het slechte speelveld maakte het de spelers niet makkelijk. Het was even schrikken toen een bezoekende speler na een kopduel met Ferniani met een hoofdwonde moest afgevoerd worden. De grootste kans was voor Van Tilborg, die vlak voor rust alleen voor de doelman niet kon scoren.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Kesselt, want een afstandsschot vloog van op dertig meter naast Lieveld: 0-1. Kesselt probeerde wel, maar vloekte toen twee strafschopclaims na fouten op Van Tilborg en Van Zeijl werden afgewimpeld. Het waren de bezoekers die de voorsprong verdubbelden. Van Zeijl moest vroeger gaan douchen na twee gele kaarten en is komend weekend geschorst.

Door de gunstige resultaten onderaan het klassement (verlies van Herderen, Heis en Hoeselt) mag Kesselt steeds meer beginnen hopen op het behoud. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft Kesselt een bonus van vier punten op Heis en Herderen, Hoeselt volgt op één punt. Bij winst tegen ’s Herenelderen is een verlengd verblijf in derde provinciale zo goed als een feit.