Author: Steven | Filed under: Uncategorized

Met een 6/6 kon VCK vol vertrouwen beginnen aan zijn partij tegen SC Donk.
Een ploeg die we nog kennen van de eindronde vorig jaar waarin VCK de betere was.
Donk kon na 5 speeldagen nog geen enkel punt sprokkelen en voerde afgelopen week een trainerswissel door.
Een exta motivatie dus voor deze jongens om zich te tonen en de eerste punten binnen te halen.

Bij VCK was Koen Geurts geschorst en werd zijn plaats ingenomen door kapitein Jans.

Opstelling: Zenuni – Heylen, Peeters, Gidello, Nelissen – Loyens, Moermans, Gilissen – Jans, Van Tilborg, Brouns
Bankzitters: Lambrigts, Ferniani, J.Geurts & Beerts

De eerste helft begon met veel balbezit voor Kesselt. Donk plooide volledig terug op eigen helft en probeerde na balrecuperatie er snel uit te komen via hun balvaste targetspits maar kon geen echte kansen afdwingen.
Kesselt had het moeilijk om openingen te vinden en speelde aanvankelijk te traag.
Na een introductie ronde ging het tempo omhoog en was Kesselt enkele malen gevaarlijk.
Zo knalde Brouns tegen de paal en werd een doelpunt van Gilissen afgekeurd vanwege buitenspel (?).
In het slot van de eerste helft lobde diezelfde Gilissen de bal tegen de lat. Van Tilborg was goed gevolgd en maakte de 1-0.
Nog geen minuut later maakte Donk uit zijn eerste kans een doelpunt en was alles te herspelen.
Kesselt was niet uit zijn lood geslagen en bleef druk vooruit zetten.
Zo won Jans het duel met zijn tegenstander en kon alleen op doel afgaan. Met een hard schot poeierde hij de bal in het zijnet.
2-1 ruststand.

In de 2de helft was gelijk aan de eerste. Veel balbezit voor Kesselt.
Dit resulteerde in minuut 60 voor een comfortabele 3-1 stand. Loyens rukt op via de rechterflank en gaf strak voor naar de 2e paal waar Brouns hard binnenkopte.
Na deze treffer verwaterde het spel en kregen we voetbal met veel slordigheden. Toch warem er nog kansen voor Nelissen en Gilissen om de score verder uit te diepen.
Donk kon in de laatste seconden nog een aansluitingstreffer scoren maar de zege kwam niet meer in gevaar.

De 9/9 is een feit en VCK staat in de top regionen van het klassement.
Volgende zondag gaat het op bezoek bij leider Rosmeer dat zijn partij tegen Munsterbilzen overtuigend won met 0-3.
Een mooie waardemeter voor Kesselt om te zien waar het staat.