Knappe overwinning uit bij Sparta Kolmont

Author: Steven | Filed under: Uncategorized

Op speeldag 5 ging VCK op bezoek bij Sparta Kolmont. Voor het seizoen getipt als titelkandidaat.
De 11 spelers die tegen Vliermaal de drie punten thuis hielden kregen ook dit maal het vertrouwen van coach Walravens.
Jans vervoegde de kern na blessureleed.

Opstelling: Zenuni – Heylen, Peeters, Gidello, Nelissen – Loyens, Moermans, van Tilborg – K.Geurts, Gilissen, Brouns
Bank: Jans, Ferniani, Beerts & J.Geurts

In de eerste helft was het overwicht vooral voor Kolmont. VCK had het moeilijk en liep veel te vaak uit organisatie.
Kolmont van zijn kant wist de vrije man vaak te vinden en was een aantal malen gevaarlijk.
Na de zoveelste corner, net voor rusten, was het dan toch raak voor Kolmont, 1-0.
Kesselt mocht zijn doelman Zenuni dankbaar zijn dat het nog maar 1-0 was op dat moment.

Met enkele positionele wissels kwam VCK beter uit de kleedkamer.
Het was echter Kolmont dat via Muls de kans op de 2-0 had maar zijn schot ging langs.
Kesselt nam nu de controle over de wedstrijd volledig in handen en zette veel druk vooruit.
Toen van Tilborg neer ging in het strafschopgebied wees de scheidsrechter naar de stip.
Gilissen zette zich achter de bal en maakt gelijk in 2 tijden. 1-1.
Kesselt bleef gretig spelen en klom op voorsprong via een knap afstandschot van Van Tilborg, 1-2.
Bij Kolmont namen ze nu meer risico’s en stuurde meer mannen vooruit.
VCK hield echter goed stand en maakte via een vlijmscherpe counter de 1-3.
Opnieuw Van Tilborg bediende K.Geurts die de bal knap voorbij de doelman knalde.
10 minuten voor affluiten wist Muls na een knullige fase in het strafschopgebied van Kesselt de aansluitingstreffer te scoren.
Nadien kwam Kesselt nooit meer echt in de problemen en was de winst een feit.

Knappe overwinning van Kesselt dat naar de 4e plaats in het klassement klimt.
Volgende week zaterdag komt Donk op bezoek. Een ploeg die we nog kennen vanuit de eindronde vorig jaar.