17

dec 2012

Kesselt verliest derby.

Author: Gerben | Filed under: Slideshow

Kesselt heeft gisterenmiddag geen punten kunnen pakken in de derby tegen Lanaken. De thuisploeg was beter en won met 2-0. Komend weekend staat de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Rekem op het programma.

Trainer Bulen had sinds lang wat meer keuzemogelijkheden, enkel Jorissen moest met een pijnlijke rug afhaken. Aanvoerder Thewissen kwam opnieuw in de spits. Na enkele minuten was Kesselt al op achtervolgen aangewezen, een vrije trap waaide voorbij alles en iedereen en botste in de verre hoek: 1-0. Rond de twintigste minuut mocht een thuisspeler vrij inkoppen en stond de 2-0 op het bord. Nadien trapte Thijs de beste kans in de hoek, maar zijn schot werd goed gered.

Na de pauze kwam Kesselt meer op de helft van Lanaken, maar grote kansen vloeiden daar niet uit voort. Yannick Moermans maakte tot ieders tevredenheid zijn comeback na een verschrikkelijke blessure. Ook hij zag dat de aansluitingstreffer niet viel.

Kesselt had enkele keren, ook bij beide tegendoelpunten, reden tot klagen over ergerlijke beslissingen van het leidende trio, maar dat was uiteraard niet de hoofdoorzaak van het verlies. Lanaken toonde meer kwaliteit, op de overwinning valt niets af te dingen.

Kesselt: Lieveld, Moresi, Gielen, Schouteden, Jans, Thijs, Roox, Loyens, Smeets, Nelissen, Thewissen.

Bank: Theunissen, Cochet, Moermans, Moors.

Geel: Smeets.