24

mei 2013

Kesselt overleeft stormloop en is gered!

Author: Gerben | Filed under: Slideshow

Kesselt speelt ook volgend seizoen in derde provinciale. Dat is de belangrijkste conclusie na een zenuwslopende avond in Lommel. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar het behoud is een feit na een 2-2-gelijkspel. Lommel kon aanspraak maken op de overwinning, maar niemand die daar bij Kesselt zijn slaap voor gelaten heeft.

Het was donderdagavond alle hens aan dek voor Jean-Paul Colla. Door zes afwezigen was de spoeling ontzettend dun geworden. Daarnaast kon Schouteden niet op tijd in Lommel geraken, waardoor aanvaller Cochet noodgedwongen rechtsachter werd. Ook Roox (na vijf maanden afwezigheid) stond opnieuw in de basis, net als Smeets (griep) en Jorissen (pijnlijke dij). Toen ook Loyens een geblokkeerde rug opliep, werd duidelijk dat het in de tweede helft pompen of verzuipen ging worden.

Lommel begon gretig aan de wedstrijd van de laatste kans, enkel met een overwinning konden de Noord-Limburgers blijven hopen op het behoud. De thuisploeg kreeg vier huizenhoge kansen, maar toonde een groot gebrek aan efficiëntie. Dan deed Kesselt, dat bij momenten aardig meevoetbalde, het beter. Bij de eerste twee – grote –  kansen hing de bal telkens tegen het net. Na een erg fraaie aanval rondde Jans (0-1) zuiver af en Jorissen (0-2) schoot de voorzet van Jans in het dak van het doel. Lommel verdiende een voorsprong, maar de ruststand was 0-2.

Na de pauze gooide Lommel, dat niets meer te verliezen had, alles naar voor. Met nog twintig minuten op de klok viel de 1-2, Kesselt kreeg geen poot meer aan de grond en kampeerde op eigen helft. De tank raakte leeg en naarmate het einde naderde, was bij velen de bobijn helemaal af. Tien minuten voor tijd kreeg Lommel na een fopduik een strafschop met een vette strik eromheen cadeau. Lieveld stopte de elfmeter, maar in de rebound ging de bal toch binnen: 2-2.

De laatste tien minuten waren niet voor hartlijders, zeker toen de scheidsrechter bijna liet overspelen tot het laatavondnieuws. Lommel kreeg nog een grote kans op 3-2, maar Kesselt kroop door het oog van de naald en speelt ook volgend seizoen in derde provinciale.

Zondag speelt Kesselt de laatste wedstrijd van het seizoen tegen EMBO. Een partij die enkel nog goed is voor de statistieken. Roox en Thewissen zijn er niet bij, het knutselen kan voor een laatste keer beginnen.

Kesselt: Lieveld, Cochet, Gielen, Roox, Jans, Jorissen, Moermans, Loyens, Nelissen, Smeets, Thewissen.

Bank: Schouteden, Kerkhofs, Neven.