3

sep 2012

Kesselt opent met gelijkspel.

Author: admin | Filed under: Slideshow

Kesselt is het seizoen begonnen met een puntendeling tegen Lanaken. De derby eindigde op 1-1. Een terechte uitslag, al had Kesselt reden tot klagen over de gelijkmaker van Lanaken. Creemers nam in de zestien de bal duidelijk mee met de hand en schoot vervolgens binnen.

Lanaken, dat degradeerde uit tweede provinciale, begon als favoriet, maar had moeite met het goede blok van Kesselt. In de eerste helft veegde Moresi een bal van de lijn en kwam Lieveld goed uit bij een uitbraak van de bezoekers. Voor het overige veel inzet, maar weinig kansen aan beide zijden. Kesselt kwam tien minuten voor rust op voorsprong na een penaltyfout op een goed doorjagende Roox. Aanvoerder Thewissen zette de elfmeter beheerst om: 1-0.

In de tweede helft ging het tempo omhoog, Lanaken zocht de gelijkmaker. Die viel in minuut zeventig, toen Creemers de bal duidelijk met de hand raakte en vervolgens strak in de verste hoek afwerkte. Massaal protest bij Kesselt, maar het kwaad was geschied. De ingevallen Narings had enkele minuten voor affluiten de winning goal aan de voet, maar hij stootte van dichtbij op de bezoekende doelman. In het slot redde Lieveld met een fameuze zweefsprong nog een punt voor Kesselt door een bal uit de kruising te ranselen.

Opstelling: Lieveld, Gielen, Schouteden, Moresi, Jans, Cochet (73’ Narings), Thijs, Roox, Theunissen, Smeets, Thewissen.

Geel: Moresi