24

feb 2014

Kesselt – Heis: 3-0.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Kesselt boekte zaterdagavond een belangrijke zege tegen degradatieconcurrent Heis Sport. Een speciale overwinning voor coach Thierry Walravens, die in het seizoen overkwam van de bezoekers.

Walravens moest opnieuw schuiven met zijn pionnen, want met Van Tilborg (schorsing), Ferniani (werk), Gielen (blessure) en Nelissen (blessure) ontbraken vier basisspelers. Positief nieuws was de terugkeer van aanvoerder Jans en flankspeler Geurts. Keulers en Rogiers kwamen in de basis.

Het begin van de wedstrijd was volledig voor Heis, dat tijdens de eerste twintig minuten verzuimde om op voorsprong te komen. Drie levensgrote kansen werden de nek omgewrongen. Kesselt kwam goed weg en stelde daar niets tegenover. Rond het halfuur werd het evenwicht stilaan hersteld en viel de openingstreffer. Loyens slalomde als Alberto Tomba in zijn goede dagen door de linkerflank van Heis, Lambrigts duwde de perfecte voorzet binnen: 1-0. Voor de pauze vloog een schot van Jans nog net naast de kruising.

Kesselt begon scherp aan de tweede helft en werd daarvoor beloond. Eerst werd een doelpunt van Loyens nog afgekeurd, maar toen een voorzet van Jans tegen de hand van een bezoekende verdediger belandde, ging de bal terecht op de stip. Lambrigts bleef kalm en bracht Kesselt op 2-0.

Heis onderging de wet van de sterkste en moest met tien spelers verder na een dubbele gele kaart. Kesselt behield de organisatie en besliste twintig minuten voor het einde de wedstrijd. De alomtegenwoordige Loyens gooide de bal met een flankwissel naar Geurts, die de 3-0 keihard in de kruising peperde. Een fantastische pot en de wedstrijd was gespeeld.