3

feb 2014

Kesselt doet gouden zaak.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Kesselt won zaterdagavond het belangrijke degradatieduel in Hoeselt met 2-5. Aan de rust was het 1-3, de verdiende zege kwam nooit in het gedrang.

Na een rommelig wedstrijdbegin opende topschutter Van Tilborg op schitterende wijze de score. Hij schoot de aflegger van Lambrigts perfect binnen, het voorbereidende werk kwam van Geurts en Loyens. Kesselt nam de partij in handen en kon vijf minuten later opnieuw juichen. Nelissen trapte in de scrimmage de 0-2 binnen en nauwelijks drie minuten later stond hij opnieuw aan het kanon. Van Tilborg week uit naar de rechterflank en gooide strak voor doel, Nelissen gleed de 0-3 tegen het net. Een geruststellende voorsprong, al hielp de scheidsrechter een handje door de 1-3 onterecht goed te keuren. De bal had na een vrije trap nochtans duidelijk de achterlijn overschreden, maar de goal telde.

Na de pauze dook Van Tilborg op snelheid de rechthoek in en werd hij foutief neergehaald. Strafschop, maar tot ieders verbazing geen kaart voor de verdediger van Hoeselt. Gielen trapte de elfmeter binnen: 1-4. De veer was gebroken bij de thuisploeg en nieuwkomer van Zeijl liet zich in zijn eerste minuten voor Kesselt meteen opmerken. De stevige spits stond pas tussen de lijnen toen hij de assist van Van Tilborg beheerst binnenschoof.

De 2-5 viel nog in het slot, maar niemand die daar om maalde, want de belangrijke zege was binnen. Kesselt de winnaar van het weekend onderaan het klassement, want de concurrenten lieten allemaal punten liggen.