11

feb 2014

Kesselt deelt punten na spektakelstuk.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Kesselt speelde zondagmiddag 4-4 gelijk tegen koploper Turkse Rangers en pakte een belangrijk punt in de strijd om het behoud. Nieuwe spits Kevin van Zeijl scoorde driemaal.

Het wedstrijdbegin van Kesselt, dat het moest doen zonder rode zondaars Lieveld en Geurts, was niet scherp en de bezoekers profiteerden optimaal. Na tien minuten stond het 0-2. Kesselt herstelde geleidelijk het evenwicht en kon een eerste keer dreigen via Nelissen. Rond het halfuur volgde de aansluitingstreffer toen van Zeijl bij de pinken was bij een doorgeschoten bal, hij bleef kalm alleen voor de doelman en zorgde voor de 1-2.

Kesselt nam de match in handen en werd daarvoor beloond. Loyens gooide voor tot bij Van Tilborg, die de bal uit de lucht plukte en van rond de backlijn goed binnenschoot: 2-2 en alles in evenwicht. Toch moest Kesselt met een achterstand richting kleedkamer, want een vrije trap viel uit het niets aan de tweede paal binnen.

De tweede helft was amper op gang gefloten toen van Zeijl zijn tweede van de middag scoorde. Hij onderschepte een terugspeelbal en maakte de 3-3. Kesselt raakte onder stoom en de Turkse Rangers wisten het even niet meer. Nauwelijks een minuut later mocht van Zeijl opnieuw vieren, hij schoot de assist van Van Tilborg tegen de touwen: 4-3.

Het werd een spektakelstuk dat op en af ging en na de snelle tegendoelpunten werden de bezoekers opnieuw de betere ploeg. Toch kreeg Nelissen een unieke kans om Kesselt op 5-3 te schieten, maar de aanvaller van Kesselt kon alleen voor de doelman niet scoren. Het doelpunt viel aan de overkant toen Peeters de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

Beide ploegen kregen nog kansen op de overwinning, maar uiteindelijk was een gelijkspel een correcte weergave van het boeiende kijkstuk. Voor Kesselt een mentale opsteker en bovendien een hoopvol punt met het oog op de redding. Komend weekend volgt het ontzettend belangrijke degradatieduel tegen Herderen, dat drie punten minder telt.