17

feb 2014

Herderen – Kesselt: 2-2.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Het degradatieduel tussen Herderen en Kesselt eindigde zondagmiddag op 2-2. Kesselt leek op weg naar een belangrijke overwinning, maar kon de 0-2 voorsprong niet vasthouden.

Coach Walravens moest het nog steeds doen zonder Geurts (schorsing) en Jans (blessure), maar zag zijn ploeg goed aan de partij beginnen. De wedstrijd was amper vijf minuten bezig toen Ferniani van op afstand binnenschoot. Kesselt nam de wedstrijd in handen en verdubbelde de voorsprong. Loyens zwiepte perfect voor en Van Tilborg kopte even knap binnen: 0-2 en Kesselt op rozen.

De zege leek binnen handbereik, wetende dat Herderen al het hele seizoen moeilijk de weg naar doel vindt. Toch werd het een lastige tweede helft, waarin Kesselt werkelijk niets meer klaarmaakte. Gielen werd al aan de rust gewisseld met een pijnlijke kuit en ook Loyens haalde het einde van de wedstrijd niet. Rond het uur kreeg Herderen opnieuw hoop door de aansluitingstreffer en nauwelijks vijf minuten later hing ook de 2-2 tegen het net.

Kesselt hield geen bal meer in de ploeg en kon niet anders dan het spel ondergaan. Lieveld moest enkele keren de meubelen redden om een pijnlijke nederlaag te vermijden. Door de puntendeling volgt Herderen nog steeds op drie punten. Onderaan staan Kesselt, Heis, Hoeselt en Herderen op een zakdoek van elkaar. Komend weekend volgt een nieuwe zespuntenwedstrijd, dan ontvangt trainer Walravens zijn ex-ploeg Heis Sport.