17

mei 2013

EMBO wint tweede eindrondewedstrijd.

Author: Gerben | Filed under: Slideshow

Kesselt heeft het behoud nog niet kunnen verzekeren. Winst in EMBO betekende een verlengd verblijf in derde provinciale, maar de thuisploeg won de tweede eindrondewedstrijd met 3-1.

Coach Jean-Paul Colla mocht zich wederom opmaken voor het betere knip- en plakwerk en een aantal noodgedwongen positieverschuivingen. Van de partij tegen Lommel ontbraken maar liefst vijf pionnen: Moresi, Rogiers, Rondas (allen geschorst), Moors en Theunissen. Ook Thijs (gekneusde ribben) deed niet mee. Ten slotte kwam Moermans door zijn werk met vertraging aan in EMBO.

Daardoor verschenen Jorissen en Cochet, beiden een tijd out geweest en tegen Lommel nog niet speelklaar, meteen aan de aftrap. Opvallend was ook de aanwezigheid van Stijn Roox. Hij was de voorbije maanden met het leger in Afghanistan en landde zondag pas terug in ons land. Door de waslijst afwezigen werd Roox meteen in de basis gedropt en speelde hij zijn eerste partij sinds Nieuwjaar.

In een evenwichtige eerste helft begon EMBO gretig aan de partij, maar leek Kesselt niet meteen in de problemen te zullen komen. De thuisploeg kreeg een paar kleine mogelijkheden en vuurde enkele afzwaaiers af, maar ook Kesselt stak de neus aan het venster met halve kansen. Kesselt had recht op een strafschop toen Smeets uit evenwicht werd gebracht, maar de ref floot niet. De trekfout was licht, maar wel voldoende om de bal op de stip te leggen. De ruststand leek 0-0 te worden, maar in vijf minuten scoorde de thuisploeg tweemaal. De beste kans was nog voor Jans, die na een knappe infiltratie in de zestien opdook, maar oog in oog met de EMBO-doelman niet kon scoren.

In de tweede helft probeerde Kesselt het tij te keren. De ruimtes werden groter en dat resulteerde in enkele grote kansen voor de thuisploeg. Die werden niet benut en Nelissen kon na een scrimmage de aansluitingstreffer binnenduwen. Verder kwam Kesselt echter niet, de EMBO-spits maakte zijn derde doelpunt van de avond en deed de boeken dicht.

Kesselt: Lieveld, Schouteden, Gielen, Roox, Jans, Loyens, Smeets, Jorissen, Cochet, Nelissen, Thewissen.

Bank: Moermans, Kerkhofs, Neven, Thijs.