9

sep 2013

Eerste zege is binnen.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Kesselt behaalde zondagmiddag in Rooierheide de eerste overwinning van het seizoen. Geurts, Jans en Loyens zorgden voor de 0-3 eindstand.

Coach Colla startte met dezelfde namen als tegen Kolmont en zag een evenwichtig wedstrijdbegin. Rooierheide kreeg op speeldag 1 meteen een flinke oplawaai van Genk VV, maar liet in de eerste helft zien dat het geen gezondheidswandeling zou worden voor Kesselt. Joris Moresi, gewezen grappenmaker en kantinesluiter in Kesselt, stond bij de thuisploeg in de basis. Voor de pauze waren de beste kansen voor Lambrigts en Geurts, maar de openingstreffer viel niet. Rooierheide stelde daar veel enthousiasme tegenover, maar kwam niet tot echte mogelijkheden.

Na de rust speelde een dominanter Kesselt meer op de helft van Rooierheide, het aantal kansen nam toe. Van Tilborg kwam niet tot scoren en Loyens moet dinsdag vlaai trakteren voor de levensgrote kans die hij over de omheining kegelde. De thuisploeg prikte enkele keren tegen en probeerde het van ver, maar Lieveld zou geen doelpunt slikken. De ploeg die het eerst zou scoren, leek te zullen winnen en zo geschiedde. Geurts kopte een strakke vrije trap van Pernet erg knap in de verre hoek: 0-1. Rooierheide moest met tien spelers verder na een stevige trap op Loyens en aanvoerder Jans verzilverde meteen het numerieke overwicht met een vlotte actie: 0-2. In het slot legde Van Tilborg de bal panklaar voor de inlopende Loyens en de 0-3 stond op het bord.

Kesselt: Lieveld, Peeters, Grosemans, Gielen, Jans, Pernet, Moermans, Loyens, Geurts, Van Tilborg, Lambrigts.

Bank: Ferniani, Nelissen, Moors, Smeets.