3

sep 2013

Kesselt verliest openingswedstrijd.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Kesselt verloor zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd met 1-3 tegen Kolmont. De bezoekers beslisten in het slot de partij.

De spelerskern van Kesselt kende in het tussenseizoen een groot verloop, waardoor er veel nieuwe namen op het wedstrijdblad stonden. Op nieuwkomers Ferniani (vakantie), Reweghs en Oosterbosch (beiden blessures) kon coach Colla nog niet rekenen.

In het wedstrijdbegin was Kesselt de evenknie, maar het was wel Kolmont dat uit het niets op voorsprong kwam. Een corner werd door de volledig vrijstaande Rouvrois binnengeknikt, Kesselt moest meteen achtervolgen. Er volgden een paar kleine kansen, maar grote dreiging was er niet. Toch stond de 1-1 snel op het bord. Van Tilborg verlengde een schot van Peeters slim met de hak, de bezoekende doelman was kansloos. De jaarlijkse nervositeit rondom de eerste speeldag vertaalde zich in een rommelige pot voetbal, waarbij beide ploegen weinig combineerden en te snel voor de lange bal kozen.

Kesselt begon behoorlijk aan de tweede helft, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd het steeds meer op eigen helft teruggedrongen. Kolmont versierde geen waslijst aan kansen, maar vloekte wel toen Gielen een bal van de lijn kopte. Het balbezit van de bezoekers leek niet meteen in een beslissende opening te zullen resulteren, maar plots werd het 1-2 toen Lieveld – die tot dan een goede partij keepte – bij een hoge bal mistastte. Hij loste het leer en Teuchy profiteerde: 1-2. In het slot besliste deed Rosseels de boeken dicht: 1-3.

Kesselt: Lieveld, Peeters, Grosemans, Gielen, Jans, Pernet, Moermans, Loyens, Geurts, Van Tilborg, Lambrigts.

Bank: Smeets, Schobben, Nelissen en Leonaers.