30

sep 2013

3 op 15.

Author: Gerben | Filed under: Algemeen, Eerste ploeg, Slideshow, Verslagen eerste ploeg

Na een 0-2 nederlaag tegen KMR Biesen staat Kesselt in de kelder van het klassement. De ploeg van Jean-Paul Colla speelde zaterdag zeker geen goede wedstrijd, maar had wel reden tot klagen over enkele beslissingen van de ref, die duidelijk invloed hadden op het resultaat.

Strijd en inzet was er zaterdagavond te koop, maar wie voor verzorgd voetbal naar Kesselt was gekomen, bleef grondig op zijn honger zitten. Beide ploegen kozen voortdurend voor lange ballen, veel viel tijdens de eerste helft niet te beleven.

Na de rust kwam Biesen meer op de helft van Kesselt, al waren er nauwelijks kansen. Rond het uur schoot Gielen met een volley Kesselt fraai op voorsprong, maar het doelpunt werd afgekeurd voor een vermeende duwfout. Welke duw dat mocht geweest zijn, was een raadsel, het bleef 0-0. Toen de ref enkele minuten later aan de overkant de bal op de stip legde, vroeg iedereen op en naast het veld zich af wat de man in het zwart bezielde.

Feit is dat Biesen een strafschop kreeg na een luchtduel tussen Gielen en Knuts. Een kopduel zoals er ieder weekend duizenden zijn in het provinciale voetbal. Niks aan de hand, geen elleboog, duw of overdreven leunen, maar wel een elfmeter voor de bezoekers, die zelf toegaven dat het een geschenk met een ferme strik was. De penalty werd beheerst omgezet: 0-1.

Kesselt probeerde het tij nog te keren, maar kwam niet verder dan enkele afgeblokte schoten. Biesen hield met een stevig blok en goede organisatie de controle, na een communicatiefout tussen Moermans en Ferniani werd de partij beslist: 0-2. Ondanks het povere spel van Kesselt toch een zure nederlaag door de scheidsrechterlijke beslissingen.

Kesselt: Lieveld, Grosemans, Reweghs, Gielen, Jans, Moermans, Ferniani, Loyens, Geurts, Van Tilborg, Lambrigts.

Bank: Oosterbosch, Keulers, Leonaers, Smeets.